Fiat Hybrid Launch Editions

Maak kennis met de Fiat Hybrid Launch Editions, speciale uitvoeringen van nieuwe, milde hybride modellen. Deze zijn voorzien van extra uitrustingsfeatures.

Nieuw bij Fiat zijn de 500, 500C en Panda met milde hybridetechniek. Ter introductie zijn er de Launch Editions, met extra uitrusting. De Fiat 500 en 500 Cabrio krijgt lichtmetalen velgen mee, een dashboardpaneel in de kleur van de carrosserie en stoffen stoelbekleding, gemaakt van hergebruikt, milieuvriendelijk geverfd plastic. De 500 en 500C Launch Edition is in unieke lakkleuren leverbaar: Verde Rugiada (lichtblauw) en Grigio Cortina (grijs). De extra’s komen bovenop het Star-uitrustingsniveau.

De Panda Launch Edition is een meeruitvoering van de City Cross. Toegevoegd zijn automatische airco, parkeersensoren achter, lederen stuurwiel en versnellingspookknop, plus een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel. Ook dit model krijgt een interieur in Seaqual-bekleding en daarnaast een matgroen dashboardpaneel. De spiegelkappen zijn in de kleur van de body gespoten en de dagrijverlichting wordt in led uitgevoerd. Zowel de 500- als Panda-modellen worden voorzien van speciale badges.

De Fiat Panda Launch Edition is al verkrijgbaar vanaf 16.790 euro. De Fiat 500 en 500C Launch Editions hebben een vanafprjis van 19.450 euro respectievelijk 22.450 euro. 

Bij de hybride Fiats krijgt de zuinige éénliter FireFly-motor van 70 pk tijdens het accelereren ondersteuning van een elektrisch 12 Volt-systeem. Aan de stekker hoeven deze hybrides niet. Bij het afremmen wordt de bijbehorende batterij opgeladen. Tijdens het ‘coasten’ (rijden zonder gas te geven) onder de 30 km/u wordt de verbrandingsmotor tijdelijk uitgeschakeld. Ten opzichte van de vorige motorisering verbruik je tot 30 procent minder brandstof. De schadelijke uitstoot daalt mee. 

Update

Fiat heeft de actie tot onbepaalde datum verlengd.

Tags: