500 Abarth: de schorpioen valt aan

Fiat heeft meer informatie vrijgegeven over de 500 Abarth, die een nieuwe start inluidt voor Abarth. De introductie van de 500 gaat gepaard met de opening van een nieuw hoofdkantoor in Turijn.

De 500 Abarth moet het merk met de schorpioen als aparte naam binnen de Fiat-groep steviger op de kaart zetten. Nu is er behalve de 500 alleen nog de Grande Punto Abarth, maar in de toekomst zijn meer Fiats aan de beurt voor stevige verbouwing.

Bij de 500 hebben de heren en dames van Abarth zich niet bepaald ingehouden. Aan de buitenkant vallen de immense bumpers met koelgaten op, de dubbele uitlaat en de 17 inch wielen. Ook is de carrosserie volgehangen met logo’s en striping. Aan de binnenkant zijn onder andere de tellers, stoelen en het stuur speciaal ontworpen voor de Abarth-versie.

Om al het uiterlijk vertoon kracht bij te zetten monteren de Italianen een 1.4 turbo met 135 pk onder de kap. Het gewone koppel bedraagt 180 Nm, maar met een druk op de sportknop wordt dat zomaar 206 Nm. Om het vermogen een beetje fatsoenlijk op de straat los te laten werd het Torque Tranfer Control Systeem ontwikkeld, wat voor extra grip moet zorgen.

Helaas is er nog niets bekend over de prestaties, en dat geldt ook voor de datum waarop de 500 Abarth in de showroom staat. In juli start de verkoop in Italië, bij speciaal geselecteerde Fiat-dealers.

Tags: