AutoRai 2011: Hollands glorie en Italiaanse flair

De AutoRai is van start gegaan. Althans, de persdag. Voorafgaand aan de opening bekijken we de belangrijkste primeurs alvast. We starten onze rondgang in de hoek met de Italiaanse merken.

Vanuit de perskamer is het bovenaanzicht van hal 11 op de AutoRai veelbelovend. Twee jaar geleden op deze plek zagen we vooral zeecontainers, nu zien we fraaie fabrieksstands.

De Fiat Groep is met alle merken vertegenwoordigd op de AutoRai. Fiat heeft zelfs als speciaal ‘ Rai-nieuws’ de 500 NL meegenomen. Deze knaloranje 500 komt in een oplage van 162 stuks op de markt maar niemand bij Fiat Nederland kan ons vertellen waarom precies dat aantal is gekozen. Als je toch bij Fiat bent, bekijk dan ook de 500 Coupé by Zagato. Verder vind je hier een ‘belastingvrije zone’ waar alle vijf wegenbelastingsvrije Fiats bij elkaar staan. De nieuwe Freemont, die is gebaseerd op de Dodge Journey, is ook een aardig nieuwtje.

Zwart en rood zijn de kleuren van de Alfa Romeo-stand. Het sportieve merk van de Fiat Groep heeft vooral kleine nieuwtjes, zoals de Mito 1.3 JTD Eco met 14 procent bijtelling. Liefhebbers van snelle cabrio’s moeten ook een kijkje nemen op de Alfa-stand, de 8C Spider is present.

Lancia heeft bijna alleen maar Nederlandse primeurs. De Ypsilon staat het meest in de spotlight en is vanaf juni leverbaar in Nederland. En ben je benieuwd hoe Lancia de Chrysler 300 heeft omgetoverd tot Thema? En hoe de Voyager er als Lancia uitziet? Kijk en oordeel zelf op de AutoRai.

Jeep is tegenwoordig onderdeel van Fiat en heeft dus een stand tussen de Italiaanse merken. Het grootste nieuws is hier de vernieuwde Compass. We vangen nog een aardig nieuwtje op: de Patriot zal niet meer actief verkocht worden maar blijft nog wel leverbaar voordat het model in 2013 verdwijnt.

Tags: