CEO: ‘Fiat en Maserati als elektrische auto’s’

Fiat Chrysler-topman Sergio Marchionne mag zelf dan niet zo geloven in elektrificatie, er lijken nu toch een elektrische Fiat en Maserati voor de Europese markt te komen. ‘Om te experimenteren.’

Ze lijken nu dan toch te komen, elektrische auto’s van het Fiat Chrysler-concern. Tot op heden biedt Fiat alleen de elektrische 500e, die alleen rondrijdt op de Amerikaanse markt om ook in Californië aan de strenge milieuregels te kunnen voldoen.

Nu geeft de CEO van de Fiat Chrysler Groep, Sergio Marchionne, in een gesprek met persbureau Bloomberg toe dat het bedrijf een volledige elektrische line-up overweegt, ook voor Europa. In dat assortiment zouden onder meer de aanstaande sportauto Maserati Alfieri en een compacte stadsauto van Fiat worden opgenomen.

De topman zegt: “Ik ben niet zo overtuigd als anderen dat elektrificatie de oplossing is voor alle problemen” en de eerste elektrische modellen voor de Europese markt komen dan ook pas na de pensionering van de beste man, in 2019. En ook dan alleen nog op proef. “We moeten experimenten zoals we dat nu doen met ‘connected cars’ en mobiliteit, omdat elektrificatie een van de mogelijke antwoorden is.”

Begin dit jaar kondigde het concern aan dat de nieuwe Fiat-motoren voorzien kunnen worden van hybride techniek. En ook al is ‘Mister Fiat’ nog niet overtuigd van volledig elektrisch rijden, hij zou Sergio Marchionne niet zijn om met overtuiging te zeggen: “Ik heb altijd geloofd dat het economische model waar Tesla op drijft iets is dat Fiat Chrysler kan overnemen, omdat we het merk en de auto’s hebben om het te doen.”

Tags: