Doet Fiat diesel in de ban?

Fiat stopt mogelijk binnen 4 jaar met het introduceren van nieuwe modellen met dieselmotoren. Daarvoor in de plaats komen benzineauto’s met hybridetechniek.

Fiat Chrysler Automobiles doet mogelijk vanaf 2022 de dieselmotor in de ban. Financial Times meldt dat de afnemende vraag in combinatie met de hoge ontwikkelingskosten reden zijn voor het bedrijf om te stoppen met het aanbieden van dieselmotoren. Fiat zou dit bekend willen maken op 1 juni, wanneer voor alle merken van de groep het nieuwe vierjarenplan wordt gepresenteerd.

In plaats van diesels gaan de Fiat-merken, waaronder Alfa Romeo, Jeep en Maserati, inzetten op hybridetechniek. Kleinere auto’s worden uitgerust met mild-hybride-techniek met 48 Volt generator en voor de grotere modellen zet FCA in op plug-in hybrides met stekker.

In de bedrijfswagens van Fiat en Ram blijft het bedrijf wel dieselmotoren aanbieden. FCA heeft nog geen commentaar gegeven op de geruchten, we zullen dus tot 1 juni moeten wachten op de bevestiging (of ontkenning).

Tags: