Fiat 500 en Panda krijgen nieuwe motor met mild hybrid-techniek

Fiat introduceert een nieuwe 1.0 driecilindermotor in zowel de 500 als Panda. Mede door de toepassing van mild hybrid-techniek gaan het verbruik en de CO2-uitstoot tot 30 procent omlaag ten opzichte van de oude 1.2-motor.

De twee stadsauto’s van Fiat, de 500 en Panda, krijgen een nieuwe motor met mild hybrid-techniek. De 1.0 FireFly-motor heeft een vermogen van 70 pk en een trekkracht van 92 Nm. Het 12 Volt mild-hybrid-systeem met slimme dynamo schakelt de driecilindermotor bij lage belasting uit, om het brandstofverbruik te beperken. Fiat geeft nog geen cijfers vrij, maar belooft dat het verbruik en de CO2-uitstoot met maximaal 30 procent worden verminderd ten opzichte van de oude 1.2-motor.

Om de komst van de nieuwe motor te vieren komt Fiat met een Hybrid Launch Edition van zowel de 500 als de Panda Cross, de SUV-uitvoering van de Panda. Deze speciale uitvoering is te herkennen aan de kleur ‘Verde Rugiada’ en heeft stoelbekleding vervaardigd uit gerecycled plasticafval.

De Fiat 500 Hybrid is leverbaar vanaf volgende maand, de Panda Hybrid volgt in maart. De prijzen worden binnenkort bekend gemaakt.

Tags: