Fiat 500 La Prima nu als hatchback

Vanaf heden kun je het Fiat 500-introductiemodel La Prima reserveren. Deze speciale uitvoering van de nieuwe, elektrische 500 hatchback komt inclusief Easy Wallbox en extra uitrusting.

Fiat presenteert de nieuwe 500 La Prima als hatchback. In maart verscheen dit introductiemodel eerst als cabriolet, maar die is inmiddels uitverkocht. De (elektrisch rijdende) hatchback La Prima kost 35.900 euro inclusief Easy Wallbox, een oplaadpunt voor thuis. Daarnaast wordt het introductiemodel standaard voorzien van extra uitrusting. 

Zo kun je de La Prima onderscheiden van de reguliere 500 door het glazen panoramaschuifdak, een meer uitgesproken spoiler achteraan, full-led-koplampen, 17 inch diamantgeslepen wielen, verchroomde inzetstukken op de zijpanelen en het eco-leder op de stoelen en het dashboard. Net als de overige uitvoeringen van de ‘new’ Fiat 500 kan La Prima autonoom rijden op niveau 2. Het model beschikt ook over de assistentiesystemen van de gewone 500-versies en over het nieuwe UConnect5-infotainmentsysteem.

Het thuislaadpunt Easy Wallbox is een ‘plug-and-charge’ systeem dat op een gewoon stopcontact aangesloten kan worden. Je bedient het via Bluetooth. Het laadvermogen van 2,3 kW kan een upgrade naar 7,4 kW krijgen. Fiat levert ook een Mode 3-laadkabel voor het openbare stroomnet en een 85 kW-snellaadsysteem voor zowel wissel- als gelijkstroom. De actieradius van de nieuwe Fiat 500 ligt op 320 km, gemeten volgens de WLTP-test.

Je hoeft geen borg te betalen en bent niet verplicht tot koop. Reken er echter maar op dat deze speciaal uitgevoerde hatchback net zo snel uitverkoopt als de Cabrio La Prima.

Tags: