Fiat 500 TwinAir krijgt eigen gezicht

Fiat geeft de TwinAir-motor een eigen gezicht met twee gelijknamige uitvoeringen. Die moeten volgens Fiat de sportiviteit en ‘fun-to-drive’-eigenschappen van de tweecilindermotor uitdragen.

De tweecilinder TwinAir-motor van Fiat krijgt nu ook een eigen uitvoering. De 500 TwinAir en TwinAir-plus komen naast de bestaande uitvoeringen in het assortiment. Vorige week nog werd de 0,9 liter turbomotor tot Engine of the Year 2011 gekroond.

De Fiat 500 TwinAir is te herkennen aan z’n 15 inch wielen en achterspoiler. Het interieur is aangekleed met halflederen bekleding in de kleur antraciet, matgrijze dashboarddelen en zwarte hemelbekleding. Verder is de nieuwe uitvoering standaard voorzien van radio/cd/mp3-speler en elektrisch bedienbare buitenspiegels en portierramen. Tijdelijk is ook airconditioning standaard.

De TwinAir Plus heeft 16 inch zwarte wielen en het Blue&Me communicatiesysteem. Optioneel is de Plus verder aan te kleden met matgrijze spiegelkappen en een metallic zwart dak. Uiteraard is de TwinAir-uitvoering alleen verkrijgbaar met de TwinAir-motor met 85 pk en 145 Nm. De prijs bedraagt 14.495 euro voor de hatchback en 17.295 euro voor de 500C. De TwinAir Plus is er vanaf 15.795 euro.

Tags: