Fiat 500L nu ook als S-Design

Fiat gaat de Fiat 500L Cross ook uitbrengen als S-Design. Die krijgt modieuze aankleding mee plus infotainment.

Net als eerder met de Fiat 500X, Tipo en 124 Spider brengt Fiat nu ook een S-Design-versie uit van de Fiat 500L Cross. De verhoogde 500L met SUV-looks krijgt aankledingsdetails die het volgens het Italiaanse merk de laatste trends in mode representeren. Daarnaast wordt de 500L S-Design voorzien van up-to-date infotainmentsnufjes. 

Alle beschikbare lakkleuren zijn met een zwart glanzend dak te combineren. Er is een exclusieve bronstint verkrijgbaar, die wordt afgewerkt met accenten in de kleur van een lichtgetinte huid. Die vind je op de deurgrepen, spiegelkappen, skid plates, tweekleurige 17 inch lichtmetalen wielen en meer. Standaard krijgt de S-Design mistlampen en privacy glass achter mee.

In het interieur speelt mat zwart de hoofdrol, hoewel de bruine koperkleur ook daar subtiel aanwezig is. Fiat kleedt de S-Design aan met speciale stoffen bekleding, afgezet met zwart lederen inzetstukken. Het merk zet in op een uitgebreide versie van het Uconnect-infotainmentsysteem, inclusief 7 inch HD Live touchscreen, Uconnect Live Services, Mopar Connect en geïntegreerde smartphone-uitwisseling. 

Fiat brengt de 500L S-Design op de markt met drie motoren. Twee daarvan zijn diesels: de 95 pk 1.3 MultiJet II-turbodiesel (ook verkrijgbaar met Dualogic-automaat) en de 120 pk sterke 1.6 MuliJet. Voor benzinerijders wordt de 1.4 Fire-motor met 95 pk leverbaar. 

Tags: