Fiat aast op fabrieken Bertone

De fabrieken van carrosseriebouwer Bertone staan er verlaten bij. Sinds december 2005 liggen de productielijnen aan de Via Nuccio Bertone in Turijn stil. Nu is er hoop want het beroemde designhuis doet de productiefaciliteiten in de verkoop en Fiat is een van de geïnteresseerden.

Fiat heeft aangegeven interesse te hebben in de Bertone-fabriek in Turijn. Het concern ziet de productiefaciliteit als ideale plaats om niche-modellen te bouwen. Om welke modellen het gaat wil Fiat niet zeggen. De fabriek heeft een capaciteit van maximaal 70.000 auto’s per jaar.

Fiat wil het personeel, de gebouwen en de machines overnemen maar is niet geïnteresseerd in de merknaam Bertone. Er zijn echter nog vier kapers op de kust, waaronder enkele Italiaanse ondernemers en een Chinese partij.

Het beroemde designhuis Bertone ging vorig jaar bijna failliet maar maakte in afgeslankte vorm een doorstart. Alleen Stile Bertone, de designafdeling bestaat nog. De rest – waaronder Carrozzeria Bertone – wordt nu verkocht. De fabriek, waar illustere modellen als Lamborghini Miura en Lancia Stratos ooit van de band liepen, staat nu al jaren stil. De laatste auto die Bertone produceerde was de Opel Astra Cabrio.

Tags: