Fiat en Tata bouwen samen pick-up

Fiat gaat samen zijn Indische partner Tata Motors een pick-up produceren in de Fiat-fabriek in het Argentijnse Córdoba. De beslissing volgt op een haalbaarheidsstudie die in juli vorig jaar is gestart.

De pick-up krijgt het nieuwe Fiat-embleem opgeplakt, maar wordt onder licentie gemaakt door Tata. Daarvoor wordt wel weer gebruik gemaakt van de Fiat-fabriek in Córdoba. Momenteel worden daar motoren en versnellingsbakken geproduceerd voor Fiat en de PSA Group. Met de komst van de pick-up, waarvan jaarlijks 20.000 exemplaren vervaardigd zullen worden, wordt de productiecapaciteit volledig benut. Met het project is een investering gemoeid van 80 miljoen dollar.

De Fiat pick-up is een afgeleide van de nieuwste truck van Tata. De Fiat krijgt echter een onderscheidende styling en positionering. Het voertuig is bedoeld voor de Zuid- en Centraal-Amerikaanse markt en een aantal Europese landen. De pick-up is voorzien van een 134 pk sterke 2,3-liter JTD Euro IV dieselmotor, die in Brazilië wordt gebouwd. Hij wordt leverbaar met dubbele of enkele cabine en met 4×4 of 4×2 aandrijving. De eerste exemplaren moeten in 2008 van de band lopen.

“Deze overeenkomst is opnieuw een stap voorwaarts in de opbouw van een breed en doelgericht samenwerkingsverband met Tata. Het biedt Fiat de mogelijkheid om een specifiek autosegment te betreden met een zeer competitief product”, aldus Sergio Marchionne, CEO van de Fiat Group en Fiat Group Automobiles. “Wij zijn ervan overtuigd dat Fiat en Tata beiden zullen profiteren van de uitwisseling van knowhow”.

Tags: