Fiat Freemont komt niet naar Nederland

Fiat Nederland heeft besloten om de MPV Freemont niet naar ons land te halen. De verwachte verkoopaantallen liggen te laag om het model rendabel te maken.

De Fiat Freemont komt niet naar Nederland. Hoewel de auto klaar is voor marktintroductie heeft Fiat Nederland een streep gezet door het model, zo meldt het tijdschrift Autoweek. De importeur verwacht hier te weinig exemplaren te kunnen verkopen voor een sluitende business case.

Door de CO2-afhankelijke BPM-regeling in Nederland komen de prijzen van de Freemont te hoog te liggen, waardoor de auto zichzelf uit de markt zou prijzen. De op de Dodge Journey gebaseerde MPV beschikt over een 3,6 liter V6-benzinemotor of een 2,0 liter MultiJet diesel met 140 of 170 pk.

De beslissing van Fiat Nederland is opvallend, omdat de auto vorige maand nog op de AutoRai werd getoond. Daar kon het Nederlandse publiek voor het eerst kennis maken met de grote Fiat. Overigens valt de deur niet helemaal in het slot, Fiat sluit niet uit dat bij veranderende omstandigheden de auto in de toekomst alsnog naar Nederland wordt gehaald.

Tags: