Fiat Freemont opent portieren

Fiat gunt ons een blik op het binnenste van de Freemont. Daar is volgens de Italianen duidelijk zichtbaar dat de Freemont ‘is afgestemd op de smaak en voorkeuren van Europese consumenten’.

Fiat gaf vorige maand de eerste foto’s vrij van de Freemont. De MPV is gebaseerd op de Dodge Journey en daarmee een van de eerste resultaten van de overname van Chrysler door Fiat. Nu kunnen we ook een blik binnenin de Freemont werpen.

In het interieur heeft Fiat de auto afgestemd op de Europese smaak. Zo zijn er nieuwe stoelen en maakt het merk gebruik van zacht aanvoelende kunststoffen op het dashboard en de deurpanelen. Het interieur biedt 140 liter aan opbergvakken, bovenop de maximaal 1.461 liter bagageruimte.

Aan boord van de Freemont is plaats voor maximaal zeven personen, die makkelijk instappen dankzij portieren met een openingshoek van 90 graden. De wielbasis van 2,89 meter belooft veel ruimte voor alle inzittenden. Je zou de auto, die debuteert op de autosalon van Genève in maart en in de tweede helft van 2011 in de showroom staat, daarmee kunnen zien als opvolger van de Ulysse.

Tags: