Fiat garantie nu 5 jaar zonder kilometerbeperking

Fiat breidt de garantie op nieuwe auto’s uit. Voortaan ontvang je bovenop de 2 jaar fabrieksgarantie standaard 3 jaar aanvullende garantie. Wat zijn de voorwaarden?

Fiat breidt de officiële garantie uit op al haar modellen. Koop je een Fiat nieuw bij een officiële Fiat-dealer in Nederland, dan ontvang je voortaan 5 jaar garantie op fabricagedefecten en andere productieproblemen. Vanaf de registratiedatum van de auto geldt eerst 2 jaar reguliere fabrieksgarantie. Die wordt kosteloos aangevuld met 3 jaar aanvullende garantie via Mopar, het aftersaleslabel van Fiat. 

Als binnen deze 5 jaar een onderdeel onbruikbaar wordt of inefficiënt werkt vanwege fabricageproblemen, dan wordt dit gratis vervangen door een origineel Fiat-onderdeel. Kom je met pech langs de weg te staan dan kun je een beroep doen op de ANWB-pechhulp, waar jij je ook bevindt in Europa.

Er geldt geen kilometerbeperking op de 5 jarige garantie. Mooi is dat, als je de Fiat binnen 5 jaar doorverkoopt, de resterende garantie mee wisselt naar de nieuwe eigenaar. Dat is goed voor de restwaarde van je Fiat. De enige voorwaarde voor de extra garantie is dat je de Fiat laat onderhouden volgens de door de fabrikant vastgestelde voorschriften. De nieuwe garantieregeling is op 1 januari ingegaan. 

Tags: