Fiat kondigt 500 Riva aan

Twee iconische Italiaanse ontwerpen komen samen in de Fiat 500 Riva. De speciale uitvoering met mahoniehouten dashboard wordt op 4 juli onthuld.

Fiat komt met de bijzondere uitvoering 500 Riva, waarbij twee iconische Italiaanse ontwerpen worden vereenigd. De 500 Riva draagt elementen mee van de Riva Aquarama, een beroemde houten speedboot.

Fiat onthult de 500 Riva op 4 juli, maar geeft nu alvast een aantal details vrij. Zo is de auto uitgevoerd in de kleur Evening Blue, dezelfde tint als van de romp van de Aquariva Super. Dat speedboot-model is de geestelijk opvolger van de Aquarama uit de jaren ’60 en ’70. Het dashboard van de 500 Riva is net als het dek van de speedboot uitgevoerd in mahoniehout.

Verder is de auto aangekleed met diverse details van moderne en klassieke Riva’s. Onder andere chromen details en subtiele bestickering verwijzen naar de speedboten van Riva.

Fiat gaat een gelimiteerde oplage van de 500 Riva bouwen, maar hoeveel is nog niet bekend. Op 4 juli krijgen we de speciale 500 voor het eerst te zien.    

Tags: