Fiat onthult 500 Riva met dashboard van mahoniehout

Het gevoel van een exclusieve speedboot in een Fiat 500. Binnenkort is het mogelijk met de 500 Riva, ontwikkeld in samenwerking met jachtbouwer Riva.

Fiat komt met een bijzondere uitvoering van de 500, de 500 Riva. Deze is ontwikkeld in samenwerking met de gelijknamige jachtbouwer, bekend van de exclusieve houten speedboten. In de 500 Riva vind je diverse elementen van die boten terug.

Het meest bijzondere aan de Riva-uitvoering van de 500 is het mahoniehouten dashboard, met inleg van esdoornhout. Het paneel is met hand gelakt en aangebracht op een koolstofvezel frame, dat ervoor zorgt dat de houten delen ook op lange termijn hun vorm behouden. Mahoniehout is ook te vinden op de pookknop, de instaplijsten en het stuur.

Het Poltrona Frau-leer op de stoelen is dezelfde kleur als in de Aquariva Super speedboot. De ‘piping’ en de Riva-logo’s zijn uitgevoerd in de kleur Sera Blue, net zoals de romp van de Aquariva Super. Aan de buitenkant van de 500 Riva keert die kleur terug, op de koets en in de lichtmetalen wielen. Zelfs de kleur van de cabriokap is Sera Blue. De torqoise striping op de koets is een knipoog naar de klassieke Riva’s.

De 500 Riva wordt leverbaar met diverse motoren, de line-up en prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend.

Tags: