Fiat Panda Hybrid komt eerst als City Cross

Fiat zet de Panda 1.0 Hybrid in de prijslijst. Het merk levert de stadsauto tijdelijk alleen als stoere City Cross, met SUV-aankleding. De vanafprijs bedraagt 14.290 euro.

De 1.2-motor in de Fiat Panda maakt plaats voor de nieuwe 1.0 driecilinder met mild-hybrid-techniek. Voor de introductie van de Panda Hybrid herziet Fiat het assortiment, in ieder geval tijdelijk. De stadsauto is vooralsnog alleen leverbaar als City Cross, met grotere bodemspeling, SUV-achtige aankleding en een complete uitrusting. Die bestaat uit onder meer airconditioning, een audiosysteem en led-dagrijverlichting. Tijdelijk levert Fiat de Panda Hybrid als Launch Edition, met een speciale lakkleur, parkeersensoren, automatische klimaatregeling, een matgroen dashboard en stoelbekleding van gerecycled plastic.

Door de lagere CO2-uitstoot van de nieuwe motorversie, waardoor de CO2-taks aanzienlijk minder is, gaat de prijs van de Panda omlaag. De vanafprijs bedraagt nu 14.290 euro, 2.500 euro minder dan voorheen voor de Panda City Cross betaald moest worden. De Panda Hybrid Launch Edition kost 15.290 euro.

Fiat gooit overigens niet alle oude motoren van de Panda overboord, de 0.9 TwinAir met 85 pk blijft leverbaar in de 4×4-uitvoering. Daarvan bedraagt de prijs ongewijzigd 20.490 euro.

 

Tags: