Fiat Panda in beeld

De nieuwe Fiat Panda wordt weer in Italië gebouwd. Dat mogen we weten ook.

Fiat rolt in februari 2012 de nieuwe Panda de showrooms binnen. Tijd dus voor uitgebreid beeldmateriaal van de nieuwe stadsauto, die door Fiat met de woorden ‘ruim, praktisch en bruikbaar’ wordt aangeprezen.

Omdat de nieuwe Panda niet langer in Polen maar in Italië wordt gebouwd – in de hypermoderne voormalige Alfa Romeo-fabriek nabij Napels – nam Fiat de auto mee langs alle grote toeristische trekpleisters in Italië voor een vakantiekiekje, zoals je in de uitgebreide fotogalerij kunt zien.

De 3,65 meter lange Panda biedt plaats aan vijf personen en nog 225 liter bagage. Wanneer de achterbank niet in gebruik is kun je de bagageruimte uitbreiden tot 870 liter. Ruimte is niet de enige troef van de nieuwe Panda. Zo zijn er diverse snufjes uit de hogere segmenten in de Panda te vinden, waaronder het Blue&Me communicatiesysteem met geïntegreerde TomTom-navigatie en Low Speed Collision Mitigation. Dat laatste systeem detecteert obstakels en remt indien nodig zelf af – bij snelheden onder de 30 km/u.

Uiteraard is de nieuwe Panda vrijgesteld van wegenbelasting en BPM dankzij z’n compacte motoren, waaronder twee versies van de tweecilinder TwinAir – met 65 en 85 pk. Volgens Fiat is de Panda 4 decibel stiller dan z’n voorganger, wat gevoelsmatig neerkomt op een halvering van het bandengeluid. Ook de stijfheid van de auto is fors toegenomen. De nieuwe Panda heeft een vanafprijs van 9.290 euro.

Tags: