Fiat Panda Natural Power vernieuwd

Fiat heeft de Panda Natural Power vernieuwd. De aardgasauto is schoner, zuiniger, en krachtiger. De auto wordt voortaan vrijgesteld van wegenbelasting en BPM.

De Fiat Panda Natural Power loopt niet alleen op aardgas en benzine maar ook op biogas, dat wordt gewonnen uit onder andere GFT-afval. Volgens Fiat is de Panda in dat geval zelfs CO2-neutraal. In normale omstandigheden stoot de auto 107 g/km CO2 uit, goed voor vrijstelling van wegenbelasting, BPM en 14 procent bijtelling bij zakelijk gebruik.

Fiat heeft de 1.2 benzinemotor in de Panda Natural Power vervangen door een 1.4 met 77 pk. Dat betekent dat de auto 25 pk meer vermogen heeft dan voorheen. De aardgastanks zitten in een dubbele bodem ingebouwd waardoor er geen bagage- of interieurruimte verloren gaat.

Fiat is al decennia lang marktleider op het gebied van aardgasauto’s in Europa. In thuisland Italië is deze brandstof relatief populair. In Nederland wil het nog niet erg vlotten, mede door de beperkte verkrijgbaarheid van aardgas. De prijs is ook al bekend, de auto is er vanaf 12.395 euro.

Tags: