Fiat Punto Evo MultiJet nog zuiniger

Fiat maakt de wegenbelastingvrije Punto Evo MultiJet nog zuiniger en schoner. De CO2-uitstoot bedraagt nu nog maar 90 g/km.

Fiat was een van de eerste automerken met een wegenbelastingvrije dieselauto in het compacte segment. De Punto’s MultiJet gaan sindsdien als warme broodje over de toonbank. Fiat maakt de 1.3 dieselmotor nu nog zuiniger en schoner.

De Italianen hebben nog wat gesleuteld aan de oliepomp en het koelsysteem. Daarnaast wordt de energie die vrijkomt bij het afremmen gebruikt om de accu op te laden. Deze aanpassingen resulteren in een lagere CO2-uitstoot van 90 g/km. Dat was 95 g/km. Het verbruik zakt naar 1 op 28,5.

Om de komst van de verbeterde Punto Evo MultiJet te vieren introduceert Fiat een nieuwe uitvoering: MyLife. Die is te herkennen aan z’n hoogglans zwarte bumpers en B-stijl en is uitgerust met Blue&Me communicatiesysteem, airconditioning, radio/cd/mp3-speler en TomTom Live. De prijs van de Punto Evo MultiJet MyLife bedraagt 14.495 euro. Voor 600 euro extra monteert Fiat ook nog 15 inch lichtmetalen wielen, mistlichten vóór en elektrisch verstelbare buitenspiegels.

Tags: