Fiat Sedici: meer voor minder

Fiat maakt op het randje van 2011 de prijzen van de vernieuwde Sedici bekend. De SUV is voortaan rijker uitgerust maar kost minder.

Fiat maakt de prijzen van de vernieuwde Sedici bekend. De compacte SUV wordt fors goedkoper, om precies te zijn 1.200 euro. En dat terwijl de standaarduitrusting is uitgebreid. De instapprijs bedraagt 16.795 euro voor de 120 pk sterke 1.6 16v Active. Dat is ook meteen de enige krachtbron die je kunt krijgen op de compacte Fiat.

De Active is standaard voorzien van ESP, elektrisch bedienbare buitenspiegels, centrale portiervergendeling met afstandsbediening, mistlichten vóór en elektrisch bedienbare portierramen. De MyLife – die 17.995 euro kost – voegt daar airconditioning en een radio/cd/mp3-speler aan toe.

De Emotion voor 18.995 euro en de Experience 4×4 voor 20.995 euro completeren de prijslijst. Die laatste heeft, zoals de naam al zegt, standaard vierwielaandrijving. Een automaat staat voor 2.800 euro in de prijslijst, alleen voor de middelste twee uitvoeringen.

De Sedici kreeg in 2010 al een facelift maar Fiat voert voor 2012 opnieuw enkele verbeteringen door. De buitenspiegels en dakrails zijn voortaan uitgevoerd in aluminiumkleur, knipperlichten zitten nu ook in de spiegels, de bekleding van de stoelen is vernieuwd en het navigatiesysteem is gemoderniseerd. Verder is er een nieuwe kleur: Viola Ribelle. De vernieuwde Sedici staat begin 2012 in de showroom.

Tags: