Fiat Sedici opgefrist voor modeljaar 2012

Fiat heeft de Sedici opgefrist. De compacte SUV heeft voortaan standaard ESP en een aantal nieuwe features.

De gefacelifte Fiat Sedici dateert alweer uit 2009 en moet nog mee tot hij in 2014 wordt vervangen. Fiat doet er dan ook goed aan de compacte SUV licht op te frissen zodat hij weer even mee kan met zijn tijd. Deze week heeft het merk de Sedici voor modeljaar 2012 gepresenteerd.

De aangepaste Sedici wordt verkrijgbaar in de drie oplopende uitrustingsniveau’s Dynamic, Emotion en Experience. Alle drie zijn voortaan standaard voorzien van het veiligheissysteem ESP. Ook hebben ze vanaf het instapmodel zijspiegels die elektrisch verstelbaar en inklapbaar zijn, inclusief geïntegreerde richtingaanwijzers. Vernieuwd zijn de bekleding, het navigatiesysteem dat nu een 5 inch touch screen heeft, de cd/mp3-speler en de Bluetooth- en USB-connectiviteit.

Daarnaast zijn er nieuwe opties en features die nu standaard zijn op de hogere uitrustingsniveau’s Emotion en/of Experience. Het gaat onder meer om zijspiegels die ook verwarmbaar zijn, 16 inch lichtmetalen velgen, lederen bekleding, raam-airbags en iPhone/iPod-bediening. De nieuwe paarse lak ‘Viola Ribelle’ – te zien op de foto’s – wordt nu ook verkrijgbaar.

De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar in landen zoals Italië wordt de vanafprijs iets lager dan nu. Standaard wordt de Sedici als tweewielaangedreven auto geleverd, 4×4 is ook mogelijk. Wat evenmin verandert is de 1,6 liter benzinemotor met 119 pk in de Sedici; het lijkt niet waarschijnlijk dat de tweeliter MultiJet-diesel naar Nederland komt.

Tags: