Fiat stelt toekomst Alfa Romeo ter discussie

Fiat stelt de toekomst van Alfa Romeo openlijk ter discussie. Het moederbedrijf gaat bekijken welke mogelijkheden er nog zijn voor het verliesgevende merk. Dat meldt Automotive News.

Het gaat niet goed met Alfa Romeo. Moederbedrijf Fiat gaat de komende maanden bekijken of er nog toekomst is voor het sportieve merk. Er zijn twee opties voor het merk uit Milaan. De eerste is weinig rooskleurig: na de komst van de vertraagde 147-opvolger bevriest Fiat de modelontwikkeling bij Alfa. De tweede optie is om een 159- en 166-opvolger te ontwikkelen op een Chrysler-platform.

De kans van slagen voor de tweede mogelijkheid hangt af van de geschiktheid van de bodemplaten van Chrysler. Alfa Romeo moet de platforms dusdanig aan kunnen passen dat het merk-DNA behouden blijft. De auto’s moeten een geheel eigen design krijgen en over de hele wereld worden verkocht. De integratie met Dodge, die in het geruchtencircuit de ronde deed, is nooit een optie geweest volgens Fiat.

Wat er met Alfa Romeo gaat gebeuren als de ontwikkeling van nieuwe modellen wordt bevroren laat Fiat in het midden. Een dergelijke beslissing zou de nekslag kunnen betekenen voor het merk. Volgens insiders heeft Alfa Romeo tussen de 200 en 400 miljoen euro per jaar verlies gedraaid in de afgelopen tien jaar. Begin volgend jaar geeft Fiat meer duidelijkheid over de toekomst van Alfa Romeo.

Tags: