Fotolek legt Fiat 500X bloot

Nu een officiële foto van de aanstaande Fiat 500X op internet circuleert, hoeven we niet langer te wachten hoe het design van deze nieuwe cross-over eruit zal zien. 

Op de autosalon van Parijs zal Fiat de compacte cross-over 500X onthullen. Dat duurt nog zo’n 2,5 week. We hoeven echter niet langer te wachten om te weten hoe het exterieur eruit zal zien: een Italiaans forum wist een officiële foto in handen te krijgen en heeft de afbeelding verspreid op internet. 

Op de foto zien we dat de Fiat 500X aan de ene kant duidelijk trekjes heeft van de 500 ‘retro’ familie maar anderzijds z’n eigen styling volgt. Kijk bijvoorbeeld naar de bekende voorzijde die dit keer de vorm van een lange motorkap heeft. Of achteraan, met de uitgesproken spoilerlip en de achterruit die sterker afloopt. Zo heeft Fiat getracht de auto te doen aansluiten bij de SUV cross-over mode in het compacte segment. 

De 500X is technisch verwant aan de Jeep Renegade, die een geheel ander uiterlijk heeft. De Fiat staat op een aangepast platform dat ook gebruikt wordt voor de Fiat Punto en Opel Corsa. We verwachten een reeks TwinAir- en MultiJet-motoren voor de Fiat 500X. 

De 500X wordt (voorlopig?) het laatste model van de Fiat 500- en 500L-familie. Officieel heeft Fiat de nieuwkomer met een teaservideo op YouTube aangekondigd. Na het debuut in Parijs kan de compacte cross-over begin 2015 in de Nederlandse showrooms staan. Dan verwachten we ook de prijzen.

Tags: