Meer Fiat-nieuwtjes op de IAA

Gisteren brachten we volop nieuws van de Fiat-merken. De nieuwe Panda werd gepresenteerd, de Flavia cabrio van dochtermerk Lancia en ook de andere Fiat-dochters lieten zich niet onbetuigd. Maar Fiat zelf brengt nog meer nieuws mee naar de autoshow IAA in Frankfurt. Zo debuteren er het TwinAir-model van de Fiat Punto en het AWD-model van de Freemont.

Op de IAA showt Fiat onder meer de Punto voor 2012. Eerder introduceerden we al de zuinige, wegenbelastingvrije Punto Evo MultiJet maar ook zijn benzine drinkende broertje is schoner geworden. Die stoot nog maar 98 g/km aan CO2 uit, nu hij voorzien wordt van de tweecilinder TwinAir-motor. Deze 85 pk sterke motor is vooral bekend uit de 500.

Op de autobeurs staat verder de Fiat Freemont die nu met All-Wheel Drive leverbaar wordt. De elektronische controle unit zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid koppel de vier wielen bereikt. Er wordt dus alleen brandstof verbruikt wanneer het nodig is. AWD wordt optioneel leverbaar op de uitvoeringen met 170 pk tweeliter MultiJet2-motor en de 3,6 liter V6 met 280 pk. Overigens is het nog altijd onduidelijk of de Freemont nog naar Nederland komt.

De Fiat Qubo Trekking is vernieuwd. Aan de optische en technische features van de vorige Trekking heeft Fiat nieuwe accessoires toegevoegd. Daarnaast presenteert Fiat voor de Qubo het nieuwe Nitro-pakket. Dit komt tegemoet aan rijders die hun ski’s of andere sportattributen willen vervoeren. Een ander nieuw pakket is het ‘byAbarth’voor de Fiat 500 TwinAir. In samenwerking met huistuner Abarth is een sportief optiepakket samengesteld dat geleverd kan worden op de in Pasodoble Red of Crossover Black gespoten 500.

De 500 en het 2012-model van de Punto krijgen verder een nieuwe uitrustingsniveau. Dit heet TwinAir, naar de populaire tweecilinder die ‘internationale motor van het jaar 2011’ is. Hiermee richt Fiat zich op een ‘stedelijk en dynamisch publiek’. Ten slotte zal het merk op de IAA-stand de nieuwste Air Technologies tonen. Maar de onbetwiste ster blijft de nieuwe Fiat Panda, die in zeven verschillende uitvoeringen aanwezig zal zijn.

Tags: