Nieuwe dieselmotor voor Fiat Bravo

Fiat heeft zijn plannen voor de zomer bekendgemaakt. Met een schone, maar krachtige versie van de Bravo is het Italiaanse merk helemaal klaar voor de reis naar de camping.

Fiat heeft aan het motorenpakket van de Bravo een 1,6-liter zestienkleps Multijet dieselmotor toegevoegd. De krachtbron heeft de toevoeging Eco gekregen, want dankzij een gemiddelde CO2-uitstoot van 119 gram per kilometer komt de Bravo 1.6 in aanmerking voor het A-label.

De motor beschikt over een vermogen van 105 pk en maximumkoppel van 290 Nm, zodat het ook op het andere front goede prestaties kan neerzetten. De topsnelheid bedraagt 187 km/h en vanuit stilstand staat na 11,3 seconden de teller op 100 km/h. De Bravo verbruikt gemiddeld 4,5 liter per 100 kilometer.

Fiat profileert de Bravo 1.6 als een geschikte trekauto. Het model mag een 1.300 kilogram zware geremde aanhanger, trailer of caravan trekken. De auto zelf weegt 1.295 kilogram. Standaard wordt een uitgebreide veiligheidsuitrusting meegeleverd, met onder meer ESP. Functies als de Hill Holders vereenvoudigen de rit naar warmere oorden verder.

Tags: