Nieuwe Fiat-MPV krijgt diverse afgeleiden

Fiat legt op dit moment de laatste hand aan een compacte MPV. Op de autosalon van Genève in maart wordt de auto voorgesteld. Nu al is bekend dat er diverse afgeleide modellen komen van de auto, waaronder een offroad-versie.

Project Ellezero is Fiats grootst bewaarde geheim. Deze compacte MPV wordt volgend jaar voorgesteld op de autosalon van Genève en moet rond de zomer in de showrooms verschijnen. Daarna volgen diverse afgeleide modellen.

De eerste is een zevenzitsversie, die een onderscheidend design krijgt ten opzichte van z’n vijfzits broertje. De ongeveer 4,20 meter lange MPV – zo’n 10 centimeter minder dan de Opel Meriva – wordt dan iets verlengd om de achterste twee passagiers de ruimte te geven.

Het blijft niet bij een zevenzitter, Fiat plant namelijk ook een off-roadversie, al dan niet met vierwielaandrijving. Zo wordt de MPV een heuse crossover, zeg maar het kleine broertje van de niet in Nederland leverbare Freemont. Het ontwerp van de MPV zal gelijkenissen vertonen met dat van de nieuwe Panda, die begin 2012 leverbaar wordt.

Tags: