Nieuwe Fiat Panda: het interieur

Over het uiterlijk en de motorisering van de nieuwe Fiat Panda berichtten we al eerder. Nu geeft Fiat uitgebreide informatie over het interieur. De woorden ruimte en flexibiliteit spelen de hoofdrol.

De extra ruimte die de derde generatie Panda biedt komt vooral ten goede aan de passagiers achterin. Zij hebben 21 cm vrije ruimte tussen de voor- en achterzittingen. Maar Fiat heeft ook de instapruimte vergroot: voorin met 23 mm en achterin met 6 mm. Tegelijkertijd is het gehele interieur zodanig ontworpen dat inzittenden zich optimaal kunnen bewegen. Voorbeelden zijn de vorm en plaatsing van de handrem en de schakelpook.

De achterbank is in verschillende configuraties leverbaar. Als twee of drie zittingen, met weg te vouwen rugsteunen of in zijn geheel weg te schuiven stoelen, neerklapbaar in een verdeling van 50/50 of van 60/40. De nieuwe Panda biedt veertien opbergruimtes. Een daarvan is geìntegreerd in het dashboard, net als bij de eerste generatie Panda. Fiat belooft een uitrusting die voldoet aan de verwachtingen van hedendaagse stadsbewoners.

De bagageruimte is iets toegenomen. Standaard biedt de Panda 225 liter achterin. Dat wordt 260 liter met de achterstoelen naar voren geschoven en met de zittingen weggeklapt 870 liter. De laadvloer kan volledig vlak zijn, met een lengte van meer dan 2 meter. Aan de andere kant kan de bagageruimte juist worden beperkt door de achtbank naar achteren te schuiven; een ‘vliegtuig’tafeltje in de voorstoel is dan te gebruiken voor bijvoorbeeld een laptop. De nieuwe Fiat Panda is vanaf februari te koop bij de dealers.

Tags: