Nieuwe line-up Fiat 500

Fiat komt met twee nieuwe uitvoeringen de 500, Star en Rockstar. Het zijn de nieuwe topversies van het uitgebreide assortiment.

Fiat voegt twee nieuwe uitvoeringen toe aan de bovenkant van het assortiment. De nieuwe versie Star is gebaseerd op de Lounge-uitvoering en de Rockstar heeft de Fiat 500 Sport als basis. Beide versies zijn vooral te herkennen aan de nieuwe kleuren en bekledingen.

De 500 Star is uitgerust met 16 inch lichtmetalen wielen, een panoramadak, een multimediasysteem met 7 inch aanraakscherm en chromen details aan de buitenkant. Ten opzichte van de Louge-uitvoering heeft de 500 Star alleen grotere wielen en een specifieke aankleding. Fiat geeft de uitrusting van de lounge namelijk tegelijkertijd een upgrade, het 5 inch Uconnect-systeem is vervangen door de uitgebreidere versie met 7 inch aanraakscherm. De nieuwe kleur White Stella (wit met een paarse gloed) is specifiek voor de 500 Star, maar de nieuwe uitvoering kan ook in andere kleuren worden uitgevoerd. Nieuw zijn de bekledingen binnenin (foto 5 en 6), met een specifieke afwerking voor de nieuwe uitvoering.

De 500 Rockstar is gebaseerd op de Sport-uitvoering en verkrijgbaar in de nieuwe matkleur Green Portofino, naast de reguliere kleuren van het assortiment. Satijnglans afwerking van de chromen delen, nieuwe bekledingen en de uitrusting van de Star-uitvoering kenmerken de nieuwe 500 Rockstar.

De nieuwe uitvoeringen zijn binnenkort te verkrijgen met 1.2 benzinemotor en 0.9 TwinAir turbomotor.

Goed nieuws! De 1.2 viercilindermotor is tevens weer leverbaar met Dualogic automatische transmissie.

Naast de 500 Star en Rockstar brengt Fiat een speciale uitvoering van de 500 uit; De 500 Dolcevita met een bijzonder cabriodak en een houten dashboardpaneel.

Fiat blijft bijzondere uitvoeringen bedenken van de 500. De nieuwste creatie is de 500 Dolcevita, met als highlight het blauw-wit gestreepte cabriodak. Dat is geïnspireerd op de parasols en strandstoelen die in de jaren ’60 aan de Italiaanse riviera’s te vinden waren. Het dak is verder verfraaid met rode strepen, waarin het 500-logo is verwerkt.

De 500 Dolcevita is uitgevoerd in een mierzoete kleur, namelijk Gelato White. Ook de wielen zijn uitgevoerd in de kleur wit en afwerkt met een speciale finish. De chomen elementen, de rode striping en het Dolcevita-opschrift achterop maken de speciale 500 af. Het interieur is verfraaid met een houten dashboardpaneel, dat doet denken aan de oppervlakte van het zonnedek van een cruiseschip. De stoelen zijn bekleed met luxe Frau-leder in de kleur ivoor en afgewerkt met rode ‘piping’ en 500-logo’s.

De Fiat 500 Dolcevita wordt leverbaar met twee verschillende benzinemotoren, de 85 pk sterke TwinAir-motor en de 1.2 met 69 pk. Die laatste is ook in combinatie met Dualogic automatische transmissie te krijgen. De Nederlandse prijzen van de speciale editie zijn nog niet bekend.

 

Tags: