Opel onthult nieuwe Combo

De nieuwe Opel Combo is een feit. Met zeven zitplaatsen, twee schuifdeuren, een grote achterklep en een lage tildrempel laat de Combo praktisch gezien maar weinig te wensen over.

Opel onthult de nieuwe Combo. Voor koeriers goed nieuws maar wij zoomen hier in op de personenuitvoering. Opel heeft het zichzelf makkelijk gemaakt door bij Fiat aan te kloppen. De Combo is dan ook niets meer of minder dan een Doblo met een eigen grille.

Daar is niets mis mee, de Doblo werd dit jaar uitgeroepen tot ‘Van of the Year’. De lage tildrempel van 545 mm maakt de auto eenvoudig te beladen. Het interieur telt maar liefst zeven zitplaatsen, waarvan de achterste vijf zijn te bereiken via de schuifdeuren.

De Combo komt op de markt met vier dieselmotoren, een benzinekrachtbron en een aardgasuitvoering. De diesels hebben een cilinderinhoud van 1,3, 1,6 en 2,0 liter, de benzinemotor is een 1.4 met 95 pk. De aardgasvariant heeft de beschikking over een 1.4 turbomotor met 120 pk. Er komen drie uitvoeringen op de markt: Selection, Edition en Cosmo. Uitrustingsdetails en de prijzen volgen later, de auto staat in februari 2012 in de showroom.

Tags: