Reguliere Fiat 500-modellen opgefrist

Na de introductie van de hybride en elektrische Fiat 500, krijgen de uitvoeringen op brandstof een opfrisbeurt. Bovenhuids met nieuwe uitrusting, onderhuids met motoren die aan de laatste euronorm voldoen. 

Met ingang van modeljaar 2021 herziet Fiat de bestellijst van de gehele 500-familie met brandstofmotoren, inclusief de cabriolet 500C, de SUV-achtige 500X en de MPV 500L. De modellen worden voortaan aangeboden in vijf duidelijker te onderscheiden uitvoeringen. Daarnaast voldoen nu alle motoriseringen aan de meest recente euronorm voor uitlaatgassen, ‘Euro 6D-Final’. 

Nieuwe uitvoeringen

De verschillende Fiat 500-leden zijn bijna alle verkrijgbaar in vijf aparte uitvoeringen, met ieder een eigen doelgroep: Cult, Connect, Dolcevita, Cross en Sport. De Cult-versie is bedoeld voor wie in een iconisch model rijden wilt maar over een beperkt budget beschikt. Ten opzichte van de eerdere instapuitvoering is er nieuwe, oranje lak en blauwe bekleding. 

Met de 500 Connect ben je altijd verbonden. Het 7 inch Uconnect-infotainmentsysteem met DAB-radio, Apple CarPlay en Android Auto is dan ook standaard. Fashionista’s die dromen van glamour en vintage kunnen de Dolcevita-uitvoering bestellen. In deze lifestyleversie beschik je over onder meer een glazen zonnedak, lichtmetalen wielen en speciale dashboardafwerking. Alleen de 500 en 500C zijn als Dolcevita verkrijgbaar.

Voor mensen met een actieve levensstijl is er de Cross-uitvoering, die natuurlijk vooral samengaat met de cross-over 500X. Deze krijgt onder meer 19 inch grote lichtmetalen wielen, dakrails en een paneel met camouflage-patroon mee. Tot slot is er de sportieve uitvoering Sport, met nieuwe, elektrisch verwarmde stoelen, automatische airco, het nieuwe ‘Titanium’-dashboard en een 7 inch TFT-display. Alle vijf uitvoeringen kunnen verder worden gepersonaliseerd met nieuwe optiepacks.

Motoren

Onder de motorkap liggen alleen nog motoren die voldoen aan de Euro 6D-Final-norm. Voor de 500X zijn dat de 1,0 liter 120 pk sterke en 1.3 150 pk Firefly-benzinemotoren; plus de 1.3 95 pk en 1.6 130 pk MultiJet-diesels. De 500L krijgt – mocht deze terugkomen in Nederland – een 1.4 95 pk benzinekrachtbron of 1.3 95 pk MultiJet-diesel. De 500 hatchback en cabrio 500C zijn alleen beschikbaar met de eerder aangekondigde milde hybride aandrijflijn of 1.2 69 pk lpg-motor. Aflevering daarvan begint half januari.

Tags: