Sessantesimo viert 60 jaar Fiat 500

De eerste Fiat 500 rolde in 1957 van de band, dat is alweer zestig jaar geleden. Uiteraard laat Fiat dit moment niet zomaar voorbijgaan. Op de Autosalon van Genève presenteren de Italianen de 500 Sessantesimo, wat staat voor, jawel, 60ste. Het betreft een gelimiteerde uitvoering van 560 stuks.

De meest opvallende kenmerken van de Fiat 500 Sessantesimo zijn de two-tone lak en deels in kleur gespoten 16 inch wielen. Het dashboard is overtrokken met vintage rood vinyl, de met ivoorkleurig leer overtrokken stoelen hebben biezen in dezelfde kleur.   

Van beneden tot aan de heuplijn is de auto gespoten in ‘Dolce Vita’-wit, met daarboven een ivoren pasteltint. De heuplijn zelf is voorzien van een groen-rode striping en daarnaast heeft deze speciale editie veel chromen details. De Sessantesimo is er alleen als cabrio, waarbij het dak wordt uitgevoerd in het grijs.

Het motorenaanbod van de Fiat 500 Sessantesimo is net zo overzichtelijk als dat van de klassieke 500: hij komt alleen met de 85 pk sterke TwinAir Turbo met automatische Dualogic-versnellingsbak.

De Fiat 500 Sessantesimo is vanaf vandaag te bestellen, de eerste exemplaren worden op 4 juli uitgeleverd. Dat is, niet geheel toevallig, exact 60 jaar nadat de allereerste Fiat 500 de fabriek verliet. Nederlandse klanten moeten iets langer wachten: na de zomer kunnen zij hun jonge oudje ophalen. 

Tags: