Sterke, groene diesel voor Fiat Bravo

Het leveringsprogramma van de Fiat Bravo wordt uitgebreid met een nieuwe 1,6-liter Multijet-dieselmotor. De zestienklepper is goed voor 120 pk vermogen en 300 Nm koppel, en is beloond met het meest groene milieulabel.

Het is de nieuwste generatie turbodieselmotor die voortkomt uit de JTD common rail dieseltechnologie, waarmee Fiat eind jaren tachtig een revolutie in de autowereld ontketende. De nieuwe 1.6 Mulitjet komt er in twee varianten, met 105 en 120 pk, en is ontwikkeld door Fiat Powertrain Technologies. De Fiat Bravo 1.6 Multijet 16v 105 is er vanaf 22.995 euro, inclusief de milieukorting, die met het energielabel A gepaard gaat.

Ten opzichte van de 120 pk sterke 1,9-liter Multijet is de nieuwe 1.6 serie een grote stap vooruit. Uit de kleinere cilinderinhoud wordt bijvoorbeeld 25 procent meer koppel gegenereerd, terwijl het brandstofverbruik acht procent lager ligt. De motor is bovendien stiller en heeft minder onderhoud nodig. De acceleratie is ongekend voor een motor van dit formaat, vanuit stilstand naar 100 km/h duurt slechts 10,5 seconden.

Tags: