Terug naar de basis: Fiat Tipo

Fiat presenteert op de autosalon van Genève het volledige assortiment van zijn no-nonsense-auto. Het merk onthult de hatchback- en stationwagonuitvoering van de Tipo.

De Tipo sedan krijgt in Genève gezelschap van de twee voor Europa belangrijkste varianten: de hatchback en stationwagon. Met de Tipo gaat Fiat terug de basis: eenvoudige techniek en een lage prijs. Die lage prijs maakt het merk in Genève ook meteen bekend: vanaf 19.495 euro voor de 1.4 benzineversie met 95 pk. Dat is de prijs van de sedan.

Terug naar de hatchback en stationwagon, die in Genève in de schijnwerpers staan. Deze modellen zijn ten opzichte van de sedan aangekleed met meer luxe elementen, zoals chromen deurklinken, led-dagrijverlichting en een nieuw infotainmentsysteem met 7 inch aanraakscherm. Hoe het Nederlandse motoraanbod van de twee nieuwe versies eruit gaat zien is nog niet bekend. De woordvoerder: “We hebben 1,3 en 1,6 liter dieselmotoren en een 1.4 benzinemotor met en zonder turbo. Er zit nog meer in het vat, je kunt zelf wel invullen welke motoren dat zijn.” Wij denken in ieder geval aan de 1.4 MultiAir met een vermogen van zo’n 150 pk, naast de aangekondigde versie met 120 pk. Versies met een hoger vermogen zal Fiat niet aan gaan bieden, dat past niet bij het basic-karakter van de Tipo.

De hatchback is met een kofferbakinhoud van 440 liter al bijzonder ruim en biedt achterin voldoende zitruimte. Het interieur is doelmatig en voorzien van een uitgebreid Uconnect multimediasysteem. De stationwagon heeft een bagageruimte van zelfs 550 liter.

We moeten nog wel even wachten op de nieuwe Tipo-versies. De hatchback komt in het vierde kwartaal van 2016 op de markt, de stationwagon volgt begin 2017. Voor wie niet kan wachten, de sedan is er vanaf volgende maand. 

Tags: