500 Abarth Assetto Corse: geen lieverdje

De 500 is geen lief autootje. Fiat probeerde dat al duidelijk te maken met de 500 Abarth maar de Assetto Corse, speciaal voor de racerij ontwikkeld, doet daar nog een schepje bovenop.

De 1.4 16v turbo levert in deze speciale 500 maar liefst 200 pk en 300 Nm koppel. Samen met de gewichtsbesparing van 180 kilo ten opzichte van de gewone Abarth 500 staat dat garant voor vuurwerk. In de 17 inch wielen zitten Brembo-remmen om het kleintje weer tot stilstand te brengen.

De rij met speciale aanpassingen is lang: verlaging, racespiegels, speciale plaats voor het racenummer, dikke bumpers met luchtinlaten, aerodynamische spoilers, carbon luchtinlaten op de motorkap, rolkooi, gestript interieur, racestuur -en stoelen en carbonpanelen op de deuren zijn belangrijkste. Bovendien krijgt de koper een speciale Abarth-raceoutfit meegeleverd.

Het wordt een exclusief bommetje, Abarth zal er slechts 49 van maken. Fiat wil met de Assetto Corse de illustere naam Abarth weer terugbrengen op het circuit. In de jaren ‘60 maakte de voorganger deze Assetto Corse, de 595, furore in de racerij. ‘Klein maar dodelijk’ werd het autootje genoemd.

Tags: