Klaar voor het volgende decennium

De nieuwe 500 elektrisch is de eerste elektrische stadsauto die is uitgerust met innovatieve rijassistentiesystemen die Level 2 autonoom rijden mogelijk maken. Deze zogeheten ADAS-systemen nemen onder bepaalde omstandigheden functies als aanpassen van de snelheid en remmen over om het rijden in de stad zo veilig mogelijk te maken.

Modellen

De nieuwe Fiat 500 elektrisch komt voor in drie verschillende modellen: de nieuwe 500 Berlina, de nieuwe 500 cabrio en de nieuwe 500 3+1. De Berlina heeft een glazen panoramadak die je een vrije blik op de hemel biedt die je op slag in een goed humeur brengt. De Fiat 500E cabrio heeft een groot canvas schuifdak dat over de hele lengte open kan. En de nieuw 500 3+1 beschikt over een extra zijdeurtje aan de rechterkant waardoor je makkelijker op de achterbank kunt stappen.

Elektrisch aandrijfsysteem

De nieuwe Fiat 500E heeft een bereik in stadsverkeer tot wel 460 km. En een bereik gecombineerde rijcyclus (WLTP) tot 320 km, wat in de meeste gevallen meer dan genoeg is voor al je dagelijkse ritten. Met de functie snelladen heb je binnen 5 minuten genoeg stroom voor al je stadsritten op een dag (50 km). Opladen tot  80% van accucapaciteit duurt 35 minuten. Met behulp van de Sherpa-modus is het mogelijk om je bestemming te bereiken zonder onderweg te laden. In deze rijmodus worden niet-essentiële systemen uitgeschakeld om energie te besparen en zo de actieradius te vergroten. Ook is het mogelijk om maar met één pedaal te rijden in de elektrische 500, even je voet van het pedaal halen is voldoende om af te remmen op de motor, waarbij de vrijkomende kinetische energie wordt gebruikt om de accu’s bij te laden.

Technologie

De elektrische 500 beschikt over een noodstopassistentie autonomous emergency braking, het systeem waarschuwt je met een akoestisch signaal en een melding op het dashboard wanneer er een aanrijding dreigt. Wanneer je zelf niet tijdig ingrijpt, bedient het systeem automatisch de remmen om een ongeluk te voorkomen. Ook bij tekenen van concentratieverlies en vermoeidheid wordt de bestuurder gewaarschuwd met behulp van het systeem alertheidassistentie. Met de optie cruise control kan je de gewenste rijsnelheid instellen en je rechtervoet kan van het rijpedaal. De passieve rijstrookassistentie houdt je in het rechte spoor: wanneer je onbedoeld van de rijstrook lijkt te wisselen.

De Fiat 500 op voorraad

Weergave:
Lijst weergave
Raster weergave
Sorteren
 1. Autokopen.nl

  Fiat 500 500E 3+1 Icon 42 kWh € 2000,- SUBSIDIE MOGELIJK NAVI CLIMATE CAMERA STOELVERWARM

  Bouwjaar
  2023
  Brandstof
  Elektrisch
  Kilometerstand
  5 km
  Prijs
  € 35.950,-
 2. Autokopen.nl

  Fiat 500 500E La Prima 42 kWh HB NAVI CLIMATE JBL SOUND SYSTEM APPLE/ANDROID PDC 17" € 20

  Bouwjaar
  2022
  Brandstof
  Elektrisch
  Kilometerstand
  1.764 km
  Prijs
  € 30.950,-