Chrysler-importeur trekt in bij Fiat

Nu Fiat met de scepter zwaait bij Chrysler beginnen de gevolgen op nationaal niveau zichtbaar te worden. De Chrysler-importeur opereert voortaan vanuit het hoofdkantoor van Fiat.

Binnenkort verdwijnen de merken Chrysler en Dodge uit Europa. Fiat, dat een controlerend belang heeft in Chrysler sinds het bijna-faillissement van de Amerikaanse autobouwer vorig jaar, ziet geen toekomst voor de Amerikaanse merken in Europa. In voorbereiding daarop voegt Fiat Nederland alle nationale activiteiten van Chrysler en Fiat samen.

De importeur van Chrysler opereert voortaan vanuit het hoofdkantoor van Fiat in Lijnden, nabij Haarlem. Een groot spandoek op de gevel van het pand verwelkomt de Chrysler-medewerkers. Die hebben als taak om de afbouw van de merken Chrysler en Dodge in Nederland in goede banen te leiden. Jeep blijft als enige van de drie Amerikaanse merken over in Europa.

Fiats zustermerk Lancia zal op termijn de Europese rol van Chrysler gaan vervullen. De twee merken delen in de toekomst verschillende modellen, waarbij Lancia de Europese markt bedient en Chrysler de Amerikaanse. Daarvoor wordt het huidige dealernetwerk op dit moment in heel Europa opnieuw ingericht.

Tags: