Compacte SUV’s van Fiat en Jeep komen eraan

Volgend jaar start in Italië de productie van de compacte SUV’s van Fiat en Jeep. Ze zijn technisch grotendeels gelijk maar krijgen allebei een heel eigen uitstraling.

De compacte SUV’s van Fiat en zustermerk Jeep komen eraan. De productie van de Jeep start in juni 2014, de Fiat volgt in september. Automotive News heeft via betrokken leveranciers meer informatie over de twee modellen weten te achterhalen.

Het is voor het eerst dat Jeep het compacte segment betreedt. De auto wordt alleen leverbaar met vierwielaandrijving, zoals het een echte jeep betaamt. Volgens de leveranciers wordt de nog naamloze auto een soort van mini-Wrangler om te zien. Over de motoren is nog weinig bekend, maar reken in ieder geval op de van Fiat bekende 1.4 MultiAir benzinemotor en de 1.6 MultiJet dieselkrachtbron.

Fiat gaf al eens een sneak preview van zijn compacte SUV, die 500X gaat heten. Toch draagt de auto die toen werd getoond niet het definitieve ontwerp. Fiat heeft meer rondingen en scherpe lijnen toegevoegd, zeg maar een snufje Nissan Juke toegevoegd. De Fiat wordt ook met alleen voorwielaandrijving leverbaar, in tegenstelling tot zijn Amerikaanse broertje. Net als de Jeep zal de 500X zo’n 4,20 meter lang zijn. Beide modellen staan op het Small Wide-platform van Fiat, dat ook de basis vormt van de 500L. 

Tags: