Duitse overheid wil snel duidelijkheid Opel

De Duitse overheid wil het hoofdstuk Opel zo snel mogelijk afronden. De twee overgebleven geïnteresseerden voor de overname, Fiat en Magna, moeten binnen een week met een uitgebreid plan op tafel komen. Dat zei de Duitse minister van economie vandaag na overleg met de regering over dit onderwerp.

De Duitse overheid maakt zich op voor de overname van Opel door een nieuwe eigenaar. De situatie van moederbedrijf General Motors wordt in Amerika steeds nijpender dus enige haast in geboden. De regering overlegde vandaag over de situatie van Opel.

Karl Theodeor zu Guttenberg, de Duitse minister van economie, maakte na de meeting bekend dat hij binnen een week een volledig plan wil zien van de twee geïnteresseerden in het merk, het Italiaanse autoconcern Fiat en de Oostenrijkse toeleverancier Magna. Hij wil graag een tastbaar en uitgewerkt plan zien van de twee bedrijven, die tot nu toe alleen de grote lijnen presenteerden aan de Duitse overheid.

Mocht er niet op tijd een nieuwe eigenaar gevonden worden voordat General Motors failliet gaat dan heeft de Duitse overheid een noodscenario klaarliggen. Een tijdelijke financieringsdeal dient dan als overbrugging totdat er een oplossing is gevonden.

Tags: