Fiat 500 Anniversario voelt zich heel jarig

Er is waarschijnlijk niemand die zich op zijn 60ste verjaardag zo jarig voelt als de Fiat 500. Na de speciale, gelimiteerde Sessantesimo-editie volgt nu de 500 Anniversario. Uiteraard is ook dit jubileummodel rijkelijk voorzien van retro-invloeden.

De Fiat 500 Anniversario is te herkennen aan details die teruggrijpen naar het oermodel van 1957. Zo is hij aangekleed met chromen accenten op motorkap en spiegelkappen, historische Fiat-logo’s en vintage lichtmetalen wielen. Optioneel kun je kiezen voor wielen met een knipoog naar klassieke spaakwielen.

Nog opvallender zijn de twee nieuwe lakkleuren, Sicilia Orange en Riviera Green, die teruggrijpen naar lang vervlogen tijden. Deze sfeer wordt vanbinnen doorgezet met een horizontaal streepjesmotief op de stoelen. De afwerkingsbiesjes en gestikte 500-logo’s komen overeen met de gekozen exterieurkleur.

De Fiat 500 Anniversario staat vanaf juli bij de Fiat-dealer. De vanafprijs bedraagt 19.095 euro, private lease is mogelijk vanaf 240 euro per maand. Ter ere van het jubileum krijgen Private Lease-rijders een brandstoftegoed van 500 euro cadeau.  

Tags: