Fiat 500 is Auto van het Jaar 2008

De Fiat 500 is verkozen tot Auto van het Jaar 2008. Geen verbazingwekkende uitslag, het retromodel is al maandenlang een pers- en publieksfavoriet, maar het tijdstip waarop het nieuws naar buiten komt is wel verrassend. Officieel vindt de bekendmaking namelijk pas middernacht op zondag plaats.

De Italiaanse krant La Repubblica heeft echter de hand weten te leggen op het juryrapport, waarin de Fiat 500 tot winnaar wordt uitgeroepen. Het stadsautootje rekent daarmee af met grote namen als de Ford Mondeo en Mercedes C-Klasse. Ook de Nissan Qashqai, Kia Cee’d, Mazda2 en Peugeot 308 moeten hun meerdere erkennen in de moderne versie van het Italiaanse icoon.

Maar liefst 33 van de 58 juryleden zette de Fiat 500 op de eerste plaats, nog eens 15 anderen noteerden het ‘rugzakje’ als tweede. Voor het originele interieur en het relatief lage prijsniveau gaven voor veel autojournalisten de doorslag. De Mazda2 eindigde achter de Fiat 500 op de tweede plaats, voor de Ford Mondeo. De Kia Cee’d eindigt net buiten het podium. De vijfde plaats is voor de Nissan Qashqai, terwijl de Mercedes C-klasse alleen de Peugeot 308 achter zich heeft weten te laten.

Tags: