Fiat 500L trekt joggingbroek aan

Fiat introduceert op de autoshow van Los Angeles de 500L Trekking. Wat een beetje plastic al niet kan doen voor de uitstraling van een auto.

De Fiat 500L is een beetje ‘love it or hate it’. Om de auto voor een grote publiek ‘love it’ te maken introduceert Fiat de 500L Trekking. Het recept is bekend van de Panda: een stoerder uiterlijk zonder dat daar betere prestaties tegenover staan.

De zwarte randen langs de wielkasten en dorpels, de 17 inch wielen, de SUV-achtige voorbumper en de koelsleuven aan de voorkant maken van de 500L een stoer ogend autootje. Aan de achterkant is de 500L opgeleukt met een aluminium inzetstuk. Door de extra getinte ramen lijkt het dak te zweven. 

De presentatie van de 500L Trekking vindt plaats op de autoshow van Los Angeles. Fiat introduceert de 500L voor het eerst in de Verenigde Staten, met een iets fijngeslepen design (foto 6). Mogen we zeggen: leuker? De zwevende ondergrille, de opvallende led-dagrijverlichting en de in kleur meegespoten voorbumper staan de auto goed. Een aantal van die kenmerken gaan we als optie ook terugzien op Europese exemplaren.

 

Tags: