‘Fiat 500X zeer geschikt om Abarth-model van te maken’

Er komt mogelijk voor het eerst in jaren weer een nieuw Abarth-model. De 500X zou daarvoor als basis kunnen dienen.

“De Fiat 500X heeft een goede koets voor een Abarth-model. De positie van de bestuurdersstoel is goed, voor een maximale controle over de auto.” Robert Giolito, de vice-president van de ontwerpafdeling van Fiat, windt er geen doekjes om tegenover de website CarAdvice. De 500X is de eerste geschikte Fiat in jaren om een Abarth-model van te maken. Volgens Giolito heeft de auto rij-eigenschappen die een goede basis bieden om een Abarth-versie van te ontwikkelen.

De Italiaan wil niet zover gaan dat hij de komst van een 500X Abarth bevestigt, maar het is wel voor het eerst dat er binnen het bedrijf weer wordt gesproken over een nieuw model. Recente Fiat-modellen als de Panda en 500L zijn vanwege hun hogere zwaartepunt ongeschikt als Abarth.

Giolito geeft wel aan dat er aan de styling van de 500X flink geschaafd moet worden om de auto de uitstraling van een Abarth te geven. Over een mogelijke geschikte motor wordt nog met geen woord gerept, maar de meest geschikte kandidaat is de 1.8 turbomotor van zustermerk Alfa Romeo.

Tags: