Fiat geeft nieuwe 500 prijs

Fiat heeft de leden van de website fiat500.com een exclusief voorproefje gegeven van de nieuwe Fiat 500. Die leden waren niet te beroerd om de plaatjes met ons te delen.

Fiat heeft ingezien dat het een onmogelijke opgave is om de nieuwe 500 geheim te houden tot de officiële onthulling, die oorspronkelijk gepland was voor de IAA in Frankfurt, maar inmiddels al naar voren is gehaald. De Fiat 500 gaat nu op 4 juli officieel in première. Het is dan precies vijftig jaar geleden dat de originele, wereldberoemd geworden Fiat 500 werd geïntroduceerd.

Het nieuwe model is net zo’n schattige, compacte stadsauto geworden als zijn legendarische voorganger, maar is wel helemaal bij de tijd. Op de foto’s is onder meer duidelijk te zien dat de nieuweling veel meer binnenruimte te bieden heeft en minder Spartaans is ingericht. De definitieve versie van de nieuwe 500 stamt af van het Trepiùno studiemodel dat Fiat in 2004 presenteerde. De opvallende 3+1 opstelling in het interieur van die concept car heeft, zoals te verwachten viel, het productiestadium echter niet gehaald.

Tags: