Fiat kleedt 500X aan voor Sema tuningshow

Fiat is ook present op de Sema tuningshow in Las Vegas. Het merk neemt de 500X Chicane en 500X Mobe mee.

De Fiat 500X een aaibaar SUV-tje? Dan heb je de 500X Chicane nog niet gezien. Deze is door Fiats onderdelenafdeling Mopar voorzien van een indrukwekkende bodykit, zwarte 20 inch wielen, speciale striping en een zwart dak. Een sportuitlaat moet ervoor zorgen dat ook het geluid indrukwekkend is. Uiteraard staat de 500X Chicane een heel stuk dichter bij het asfalt dan de versie die bij de dealers kunt kopen.

Het interieur is aangekleed met meer dan honderd accessoires die nu ook al verkrijgbaar zijn, aangevuld met specifieke blauwe details. De piping van de stoelbekleding heeft die kleur, net als delen van het dashboard en het stuur.

500X Mobe

Van een hele andere orde is de 500X Mobe, de andere concept car die Fiat laat zien in Las Vegas. De 500X Mobe is vernoemd naar een kiteboard-kunstje en staat hoger op de wielen zodat hij ook op het strand kan rijden. De ivoorwitte lakkleur contrasteert met de blauwe striping en de koperkleurige spiegelkappen, dak, bumperdelen en motorkap. Op het dak is een rek aangebracht waarmee kiteboards vervoerd kunnen worden. De drie kleuren van de buitenkant keren ook terug in het interieur.   

Tags: