Fiat: reorganisatie en nieuwe CEO Alfa Romeo

Gisteren werd bekend dat Alfa Romeo-baas Luca de Meo vetrekt, vandaag is zijn opvolger bekend: Sergio Cravero. Er blijkt meer aan de hand te zijn bij de Fiat Group, het concern rolt namelijk ook een nieuwe organisatie uit.

Hoewel het vertrek van Luca de Meo ‘in goed overleg’ is gegaan kan het geen toeval zijn dat de benoeming van een nieuwe Alfa Romeo-baas samenvalt met de introductie van een nieuwe organisatie. De Italianen zijn genoodzaakt veranderingen door te voeren in de managementstructuur om zich te wapenen tegen de economische crisis.

De reorganisatie brengt vier nieuwe concernoverkoepelende functies met zich mee, die door de CEO’s van de merken Alfa Romeo, Fiat, Lancia en Abarth worden opgevuld. Op deze manier wil Fiat aan de ene kant efficiënter werken en aan de andere de identiteit van de verschillende merken verder uitbouwen.

Sergio Cravero wordt behalve CEO van Alfa Romeo ook verantwoordelijk voor productontwikkeling binnen de Fiat Groep. De 48-jarige Italiaan is sinds 1986 werkzaam bij het autoconcern, waarvan de laatste vier jaar als hoofd marketing bij Alfa Romeo.

Tags: