Fiat stoomt 500X klaar voor 2017

Fiat brengt een aantal kleine wijzigingen aan de 500X aan, waarmee het model fris het nieuwe jaar in kan. Het belangrijkste nieuws is dat de Cross-uitvoering bereikbaarder wordt.

De Fiat 500X is klaar voor het nieuwe jaar. Aan de buitenkant zou je 500X modeljaar 2017 kunnen herkennen aan de nieuwe kleuren Blue Jeans (afbeelding 3), Donatello Bronze (afbeelding 4) of Cuppucino Beige. De dagrijverlichting schijnt in een wittere tint en verder zijn er nieuwe lichtmetalen wielen. De stoere Cross-uitvoering (afbeelding 1 en 2), heeft nu beschermingsplaten in een lichtere tint – daardoor vallen ze meer op. Binnenin zijn verbeterde stoelen te vinden met diverse nieuwe bekledingsopties. De middentunnel heeft een iets andere afwerkingslaag.  

Fiat levert de instapmotoren, de 1.6 benzinemotor met 110 pk en de 95 pk sterke 1.3 Multijet diesel met ingang van volgend jaar ook op de Cross-uitvoering, die daardoor bereikbaarder wordt. De Nederlandse prijzen worden binnenkort bekend gemaakt.

Tot slot voegt Fiat twee nieuwe rijhulpjes toe. De 500X 2017 kan worden uitgerust met adaptieve cruise control, die automatisch afstand houdt tot de voorligger. Ook kan het merk nu Rear Cross Path Detection leveren, een systeem dat waarschuwt voor kruisend verkeer bij achteruit rijden.  

Tags: