Genoeg is genoeg: limiet aan aantal nieuwe Fiat 500-varianten

Fiat blijft niet onbeperkt doorgaan met het ontwikkelen van nieuwe varianten van de 500. Na de 500X in 2014 is het mooi geweest.

Fiat gaat het 500-concept niet helemaal uitmelken. Met de 500L die nu in de showrooms staat en de 500X die volgend jaar verschijnt is het mooi geweest. Dat zegt de merkdirecteur van Fiat, Gianluca Italia, tegen tijdschrift Autocar. Fiat wil voorkomen dat het 500-label zijn waarde verliest.

Een vergelijking met Mini gaat volgens Italia niet op: “Mini is een merk, 500 niet. Fiat is het merk dus de 500 hoeft dat niet te zijn.” Er staat nog een zevenzits uitvoering van de 500L op de planning – die waarschijnlijk XL gaat heten – en een 500X, een SUV-achtige die de Bravo moet gaan vervangen. Daarna vindt Fiat het mooi geweest.  

Fiat gooit definitief de deur dicht voor de 500 Coupé. Het studiemodel uit 2011, ontworpen door Zagato, krijgt dus geen vervolg. Wel gaat Fiat zoals eerder al aangekondigd het Panda-assortiment verder uitbouwen. Hoe dat precies vorm gaat krijgen wil Fiat nog niet zeggen. In ieder geval moeten alle Panda-versie ‘praktisch en toegankelijk’ zijn. 

Tags: