Meer 500 voor Fiat 500L

Fiat presenteert de vernieuwde 500L. Met meer glimmers en nieuwe technologie is de compacte MPV weer bij de tijd.

De best verkochte compacte MPV van Europa krijgt een update. De Fiat 500L neemt diverse elementen van de laatste versie van de driedeurs 500 over, zoals een nieuwe ondergrille met chromen facetten en ronde led-dagrijverlichting. Fiat noemt de drie versies van de 500L nu Urban, Cross (voorheen Trekking) en Wagon. Die laatste is de verlengde versie met zeven zitplaatsen, die nu nog als 500L Living door het leven gaat. Het onderscheid tussen de Urban en Cross-uitvoering is nu duidelijker, omdat die laatste vier koelgaten in de grille heeft.

Binnenin heeft Fiat ook enkele doeltreffende wijzigingen aangebracht. De afwerking en verfijning zijn verbeterd, onder andere door de toevoeging van diverse chroomstrips en 500-logo’s. Er is een nieuw stuur, een nieuw instrumentarium met optioneel een rond kleurenscherm en een nieuw infotainmentsysteem met 7 inch aanraakscherm. Dankzij die laatste toevoeging ondersteunt de 500L nu ook Android Auto en Apple Carplay, waarmee smartphone-apps in de auto weergegeven kunnen worden. Daarnaast is de 500L straks leverbaar met een achteruitrijcamera en een automatische noodrem.

Aan de motoren is niets gewijzigd. Het benzine-aanbod van de vernieuwde 500L bestaat dus uit een 105 pk sterke TwinAir-motor en een 1.4 T-Jet met 120 pk. Voor dieselrijders biedt Fiat de 1.3 en 1.6 MultiJet aan, met 95 en 120 pk. Daarnaast is er nog een aardgas-uitvoering, met de 85 pk sterke TwinAir-motor als basis.

De vernieuwde 500L komt na de zomer naar Nederland. De prijzen zijn nog niet bekend.

Tags: