Meer informatie en foto’s Fiat Qubo

Op de Autosalon van Genève stelde Fiat de Qubo voor maar sindsdien bleef het stil rondom de tot personenauto omgebouwde bestelwagen. Fiat geeft nu eindelijk meer informatie en foto’s vrij van het autootje.

De Fiat Qubo is de personenautoversie van de Fiorino, die op zijn beurt weer onderdeel is van een drieling met de Peugeot Bipper en Citroën Nemo. Die merken hebben overigens ook een personenautovariant van het busje. De Qubo staat op het onderstel van de Grande Punto en wordt in het Turkse Bursa gebouwd, waar hij naast de Doblo van de band loopt.

Fiat biedt de Qubo, dat is afgeleid van Cube, aan met twee motoren, een 1.3 Multijet dieselmotor met 75 pk die slechts 119 g/km CO2 uitstoot en een 1.4 benzinemotor met 73 pk. Optioneel is een zestraps Dual-logic automaat verkrijgbaar. Verder is het Blue&Me communicatiesysteem leverbaar in de Qubo.

Fiat heeft veel gedaan om de Qubo er minder ‘busjes-achtig’ uit te laten zien. In Nederland zou de Qubo zelfs een alternatief kunnen zijn voor Idea-rijders, aangezien dat model hier niet meer leverbaar is. Vanaf oktober is het personenbusje in Nederland verkrijgbaar in twee uitvoeringen, de Active en Dynamic. Prijzen zijn helaas nog niet bekend maar volgen spoedig.

Tags: